Blog

Damask Desenli Duvar Kağıdı Modelleri

Osmanlı Desenli Pembe Duvar Kağıdı

Damask Desenli Duvar Kağıdı Modelleri? Neden Damask Duvar Kağıdı almalıyım? Damask Duvar Kağıdı neden çok tercih edilmektedir? Bu gibi sorulara yanıt arıyorsanız doğru yerdesiniz demektir. Ayrıca duvar kağıdı dekorasyon fikirleri için doğru adrestesiniz demektir.

Damask Desen Nedir? Öncelikle bu soru ile başlayalım;

Geçmişten günümüze başlayan Rönesans dönemine ait olan bir desen Damask desenidir. Olağanüstü motif şeklindedir. Damask deseni ismini Suriye’nin başkenti olan Damascus’tan alır, bu arada Türkçe’de Şam olarak bilinir. Damask Avrupa’da yayılması 12. yüzyıla denk gelse de kumaşın tarihi eskiye dayanmaktadır. Damask 5 temel dokuma türünden birisine denilir. Damask desenli duvar kağıtlarının tarihi ilk örnekleri 16. yüzyıl İngiltere’sinde görmek mümkündür.

O dönemde fazla kaynak olmamasından ötürü ahşap baskıya benzer teknikler kullanılarak oluşturulan damask desenler günümüzde dijital baskı ile binlerce renkleri önünüze seriyor. Bakıldığında Dünya’da yabancı ve yerli duvar kağıdı markasının damask desenli ürünleri mevcut, ayrıca bakıldığında desenler yaprak, çiçek ve bunun benzeri motiflerle sınırlı değil, değişik kuru kafalı ve daha olağanüstü inanılması güç modeller görmek mümkündür.

Damask desenli duvar kağıdı modellerine bakmak için tıklayın.

Bu yazımızda bakıldığımda bazı duvar kağıtları kimisi koyu renkli kimisi açık renkli olmaz üzere, örneğin damask duvar kağıdı mavi, pembe damask duvar kağıdı, gri damask duvar kağıdı  ve turkuaz damask duvar kağıdı çeşitlerinde iç mimarların, dekorasyoncuların ve tasarımcıların hangi odalarda hangi mobilyalarla oluşturduğu renk ihtişamını sizler için düzenledik. Damask desenli duvar kağıdı yaptırmaya karar veremiyorsanız, bir daha göz atmanızda fayda vardır.

Damask eskitme duvar kağıdı Damask Eskitme Krem Duvar Kağıdı Damask Eskitme Krem Duvar Kağıdı Damask Desenli Bej Altın Duvar Kağıdı Damask Desenli Bej Altın Duvar Kağıdı Damask Desenli Bej Altın Duvar Kağıdı Damask Desenli Bej Altın Duvar Kağıdı Damask Desen Altın Duvar Kağıdı Damask Desen Altın Duvar Kağıdı Damask Desen Altın Duvar Kağıdı

Damask desenli duvar kağıdı modellerine bakmak için tıklayın. Damask Desen Altın Duvar Kağıdı Damask Desenli Siyah Duvar Kağıdı Damask Desenli Siyah Duvar Kağıdı Damask Desenli Siyah Duvar Kağıdı Damask Desenli Siyah Duvar Kağıdı Damask Desenli Kahve Duvar Kağıdı Damask Desenli Kahve Duvar Kağıdı Damask Desenli Kahve Duvar Kağıdı Damask Desenli Kahve Duvar Kağıdı Damask Desenli Gümüş Duvar Kağıdı Damask Desenli Gümüş Duvar Kağıdı Damask Desenli Gümüş Duvar Kağıdı Beyaz Damask Desenli Duvar Kağıdı Damask Eskitme Duvar Kağıdı Damask Eskitme Duvar Kağıdı simli gri beyaz damask duvar kagidi1 gri damask duvar kağıdı Damask Desenli Krem Duvar Kağıdı Damask Desenli Krem Duvar Kağıdı damask desenli duvar kagidi Damask Eskitme Krem Duvar Kagidi Damask Eskitme Siyah Duvar Kağıdı Damask Eskitme Bej Duvar Kağıdı

Damask desenli duvar kağıdı modellerine bakmak için tıklayın.

Damask Eskitme Gri Duvar Kağıdı Damask Eskitme Bordo duvar kağıdı Damask Eskitme Turkuaz Duvar Kağıdı Damask Desenli Bej Altın Duvar Kağıdı Damask Desen Altın Duvar Kağıdı Damask Desenli Siyah Duvar Kağıdı Damask Desenli Kahve Duvar Kağıdı Damask Desenli Gümüş Duvar Kağıdı Beyaz Damask Desenli Duvar Kağıdı

Damask desenli duvar kağıdı modellerine bakmak için tıklayın.

Damask Desenli Duvar Kağıdı Modelleri;

Geçmişten günümüze bir çok kişinin tercih ettiği iç mimarların ve tasarımcıların neredeyse vazgeçilmezi olan damask desenli duvar kağıdı modellerini sizler için derledik, bu ihtişamlı duvar kağıtları ile sizi farklı ortama hazırlayacak bazısı size saray ortamı oluştururken, bazı duvar kağıdı modelleri sizleri otantik bir ortama götürecek renklerin ihtişamını yaşayacaksınız.

Neden Damask Duvar Kağıdı almalıyım;

Özellikle desen, çiçek modellerini üstünde çok duranlar için inanılmaz bir görüntü, bütün renkleri ile sizlere güzel bir görüntü sunmaktadır. Baktığımızda geçmişi de yansıtan Türk motifli duvar kağıtları desenlerini yansıtan ihtişamlı görüntülere sahiptir. Evinizin mimarı olmak istiyorsanız sizler için damask desenli duvar kağıtlarının, her odaya uygun olarak renk seçenekleri de mevcuttur koltuk takımlarınıza da uyum sağlayacaktır, örneğin turkuaz damask duvar kağıdı, damask duvar kağıdı mavi veya gri damask duvar kağıtlarını odalarınıza uyum sağlayabilirsiniz.

Damask Duvar Kağıdı neden çok tercih edilmektedir;

Birçok ihtişamlı desenleri içinde barındıran damask duvar kağıtlarını tüm ihtişamı ile bütün desenleri ve renklerini sizler için derledik. Bakıldığında odanıza inanılmaz görüntüler katmaktadır. Fazla anlatmaya gerek yok görüyorsanız resimlerini 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.